Начало    ХОТЕЛИ    Планински / Ски туризъм 
на Планина / Ски
Планински / Ски туризъм в България:
Планините заемат около 30% от територията на България. Те са изключително разнообразни по релеф и предлагат на посетителите богата гама от възможности за почивка, спорт и развлечения както през зимата, така и през лятото.
  • Стара планина е най-дългата от българските планини. Тя разделя страната на две – северна и южна част. Стара планина е известна с многобройните планински маршрути. Отлични условия за планински и ски туризъм предлагат Берковица, Рибарица, Беклемето, Узана, Карандила, Чипровци, Троян, Елена и много други.
  • Рила планина има алпийски характер. Характеризира се със стръмни била, остри върхове, дълбоки долини и пропасти. Тук се намира една от забележителностите на България - седемте ледникови езера, разположени на надморска височина от 2095м до 2535м. Най-високият връх в България и на Балканския полуостров също се намира в Рила - връх Мусала (2925м). Уникални възможности за туризъм предлагат Боровец, Паничище, Сапарева баня, Семково и Говедарци.
  • Пирин е планина в Югозападна България, част от Рило-Родопския планински масив. Има алпийски характер и предлага отлични възможности за планински, ски и спа туризъм, с природните си дадености и курорти – Банско, Район Банско/Разлог, Предела, Добринище и други. В Пирин се намира вторият по височина в България и трети на Балканския полуостров връх - Вихрен (2914м н.в.)
  • Родопи - известна като планината на Орфей, се разделя на високопланинска западна част и нископланинска източна. Най-големият курорт тук е Пампорово. Разположен е сред уникална гора, а пистите са на световно ниво. Други възможности за почивка предлагат Чепеларе, Юндола, Белмекен, Батак и Бяла черква. Най-високият връх е Голям Перелик (2191м н.в.)
  • Витоша е разположена в непосредствена близост до столицата София. С красивата си природа, многобройните маршрути и забележителности тя е отлична за планински екологичен туризъм. В границите на планината се намира и най-старият природен парк на Балканския полуостров – Природен парк „Витоша”. Най-високият връх е Черни връх (2290м н.в.).
Подарете си спомени с AYA TRAVEL!
Богат избор планински почивки!
  • До завършването на окончателната версия на страницата и добавянето на пълна информация и цени, моля при запитвания свържете се с нас на посочените контакти!
Вид туризъм:   Изберете курорт:   Брой звезди:   Име на хотел (на латиница):
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Банско
Популярен курорт, съхранил равновесието между екология, флора и национален колорит.
Боровец
Най-старият зимен курорт в България, предлага отлични условия за активен отдих, спорт и туризъм.
Пампорово
Най-слънчевия от българските зимни курорти - отлично място за семейна ваканция.
Разлог
Туристически район в околностите на Банско, достигащ до самия град Разлог.
Чепеларе
Известен зимен курорт в централната част на Родопите, само на 10км от Пампорово.