Начало    Горещи оферти    Ранни записвания    Круиз по случай Независимостта на България 
Круиз по случай Независимостта на България
Маршрут: СОФИЯ - РИМ - САВОНА/ НИЦА/ МОНАКО - МАРСИЛИЯ / ПРОВАНС - БАРСЕЛОНА - ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА - КАЛЯРИ/ САРДИНИЯ - РИМ - СОФИЯ
Цена от:
2465 лв.
9 дни / 8 нощувки     Транспорт: Кораб
Дати:

19.09.2019 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
Ранни записвания до 31.01.2019
Програма
 
Българската Круизна Асоциация има удоволствието да Ви представи ексклузивно, за първи път в България, най-голямото туристическо-културно събитие за 2019 г, по случай 111 години от обявяване на Независимостта на България!

ДЕН 1:
Отпътуване от България с чартърен полет на Alitalia София-Рим. Трансфер до хотел 4* в Рим и нощувка.

ДЕН 2:
Панорамна обиколка на Рим с посещение на част от основните забележителсности на Рим. Трансфер до пристанище Чивитавекия. Официално посрещане.

ДЕН 3:
Савона 08:00 – 18:00
Възможност за обзорна екскурзия до Монако и Монте Карло - Княжество Монако е втората най-малка държава в Европа (след Ватикана). Площта му е само 2 кв.км, ¼ от които е отвоювана от морето чрез насипи. Екскурзията започва с разходка в Монте Карло - най-богатият от четирите квартала на Монако. Известен е с казината, хазарта, блясъка и известните хора, които го посещават. Следва разглеждане на Катедралата, в която са се венчали, а по-късно и погребани принц Рение и неговата легендарна съпруга Грейс Кели. От Катедралата следва стръмно изкачване по стълби нагоре към двореца на кралската фамилия. Ако имате късметможе да станете свидетели на смяната на караула. На площадката до двореца се открива прекрасна панорамна гледка и ще имате възможност за снимки. В двора, по проект на архитект Доминик Гало има портик с две двойни покрити галерии, всяка с дванадесет арки, с бели мраморни балюстради на горната галерия, който е известенкато Галерията на Херкулес.

ДЕН 4:
Марсилия 08:30 17:00
Възможност за обзорна екскурзия на Марсилия с продължителност 3 часа - Ще посетите Рибния пазар, Старото пристанище, улица Ля Канабер, улица Република, линията на ферибота, диамантената къща, бившата болница, бившия дворец на правосъдието. Ще продължите през стария квартал Ле Пане, мелничния площад, епископството, катедралата, фортовете Св.Йоан и Св.Николай (влизане в един от тях), двореца Фаро. По пътя ще имате възможност да се насладите на панорамната гледка към базиликата Нотр-дам-де-ла-Гард и абатството Св.Виктор.

  • КОНЦЕРТ НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ НА БОРДА НА КОРАБА ПО СЛУЧАЙ 111 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ!

ДЕН 5:
Барселона, Испания 09:00-19:00
Възможност за опционна екскурзия на Барселона с продължителност 4 часа, в коята ще посетите:
Старото пристанище на Барселона „Порт Вел“
Статуята на Колумб, Парка на Цитаделата с Триумфалната Арка
Саграда Фамилия (разглеждане на фасадите отвън) . Който желае може да влезе и вътре, входът струва 15 EUR.
Кварталът на модернизма „Ешампле“ с известните къщи на Гауди Каса Мила и Каса Батльо, също така Каса Аматлер и Каса Лео-Морера
Площад Каталуня, сърцето на Барселона
Площад Испания с бившата арена за корида, Дворецът-музей на изкуството на Каталуня
Хълма Монжуик с Испанското село и Олимпийския пръстен
Спирка за панорамни снимки на хълма Монтжуик
Следва Пешеходна разходка из Готическия квартал на Барселона. Тук ще минете по
най-известната и туристическа улица Ла Рамбла, и ще видите:
Чешмата „Каналетас“ (символ на футболния отбор на Барселона)
Пазара „Ла Бокерия“, Операта Лисео

ДЕН 6:
Палма де Майорка 09:00-17:00
Възможност за опционна екскурзия до Палма, Замъка Белвер и манастира Валдемоса с продължителност 4.5ч. Ще посетите най-значимите културни и исторически забележителности в Палма. По пътя към Замъка Белвер ще минете по Пасео Маритимо. От ляво ще видите хотели и ресторанти, а от ляво – луксозни яхти. Белвер е единственият кръгъл замък в Испания. Намира се на 400 метра над морското равнище. Ще се запознаете с историята му, докато го разглеждате отвън. Ще имате възможност да снимате прекрасната панорамна гледка към града и пристанището. Ще продължите към Валдемоса, където Шопен и Жорж Санд са прекарали една зима. Ще разгледате селището и манастира La Cartuja. Накрая ще се върнете в Палма, където ще направите пешеходна обиколка на стария град. Щ е видите най-големите му забележителности: Катедралата, Дворецът Almudaina, ренесансовите стени, кметството и др.

ДЕН 7:
Ден по море
ГАЛА ВЕЧЕРЯ С НАРОДНИ НОСИИ И ФОЛКЛОРНА МУЗИКА!

ДЕН 8:
Палермо, Италия 08:00-16:00
Палермо е разположен на Тиренско море на о-в Сицилия. Градът е познат с богатата си история, култура, архитектура и гастрономия. Интересни архитектурни обекти са катедралата на Палермо, нормандския дворец Palazzo dei Normanni – един от най – красивите италиански дворци, който е изключителен пример за нормандската архитектура. От Monte Pellegrino пък можете да се насладите на невероятната гледка към града, океана и планината.

ДЕН 9:
Чивитавекия/ Рим 09:00
Освобождаване на кабините. Трансфер до летището за полет Рим - София.