Начало    ЕКСКУРЗИИ    Москва и Санкт Петербург 
Москва и Санкт Петербург
Маршрут: София - Москва, Санкт Петербург - София
Цена от:
2370 лв.
8 дни / 7 нощувки     Транспорт: Самолет
Дати:

29.05.2019 г. 05.06.2019 г. 12.06.2019 г. 19.06.2019 г. 23.06.2019 г. 03.07.2019 г. 17.07.2019 г. 07.08.2019 г. 21.08.2019 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
За Русия
Русия е най-голямата страна в света. Красивата природа на страната предлага много добри възможности за туризъм. Това важ...
Програма
 
Свободни места:
29.05 - няма места
05.06 - НОВА ДАТА
12.06 - ИМА места
19.06 - няма места
23.06 - ИМА места
03.07 - няма места
17.07 - ИМА места + мъж за комбинация
07.08 - има места
21.08 - има места

1 ден / София - Москва
Отпътуване от София Терминал 2 в 15:15ч. с директен полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево в 18:10 ч.
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

2 ден / Москва
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език - Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали. Построен през 1156 г., Кремъл се е превърнал в едно от най-известните места в Москва. Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощуване.

3 ден / Москва
Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. Освен че е сред най-натоварените в света, станциите се отличават с богата украса и орнаменти, превръщащи метрото в галерия на изящно изкуство.
Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“. Улицата е пример за автентичната и неподправена архитектура на Стара Москва. В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – един от най-значимите световни музеи, съхранил в себе си най-ценните художествени съкровища на руското изкуство. Връщане в хотела с метро. Вечеря.
Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Музея на Водката срещу допълнително заплащане. В него ще научите повече за историята на руската водка, както и важната роля, която тя заема в обществото. Сред експонатите на музея са водката, която е летяла в космоса, бутилки в причудливи форми, порцеланови тапи и други. Има специална секция в музея, отделена на борбата с пиянството. Кулминацията от посещението на този музей, разбира се, е дегустацията на огнената вода. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.

4 ден / Москва - Санкт Петербург
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сап-сан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа.
Пристигане около обяд в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време.
Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец - истински образец на дома на руската аристокрация. Църква, бални зали, дори домашен театър. Всяко помещение впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Дворецът е известен и като мястото, където е убит Григорий Распутин – една от най-скандалните и противоречиви личности в руската история. Днес има направена музейна експозиция в негова чест, а восъчни фигури пресъздават вечерята, на която е бил отровен през декември 1916г.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек.
Вечеря. Нощуване.

5 ден / Санкт Петербург
Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български. Санкт Петербург се отличава както със спираща дъха архитектура, но и с богато историческо минало и забележително културно наследство.
Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия, която често е оприличавана с Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатляващите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната църква „Възкресение Христово“.
Ще продължим с посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.
Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощуване.

6 ден / Санкт Петербург
Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, дворецът днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият е Голямата Каскада, който тръгва от Големия дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царско село.
Царско село е другата от двете извънградски резиденции на царската династия Романови. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък, а сред най-забележителните и прочути части е Кехлибарената стая, разграбена през Втората световна война и възстановена през 2003 г. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

7 ден / Санкт Петербург
Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, разположени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.
Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощуване.

8 ден / Санкт Петербург - София
Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранния следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България в 19.05 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.00 ч.