Белгия, Холандия и Люксембург от Варна
Маршрут: Варна - София - Антверпен - Брюж - Гент - Брюксел - Динан - Люксембург - Лейден - Делфт - Амстердам - София - Варна
Цена от:
1653 лв.
7 дни / 6 нощувки     Транспорт: Самолет
Дати:

Или се обадете по
телефона на 052 691 125
Ранни записвания до 18.02.2019
Програма
 
Ден 1: 17.08.2019 София/Варна - Амстердам - Антверпен
Среща на летище София (Терминал 2) с водача на групата в 05:10 ч. и полет за Амстердам в 07:10 ч. с авиокомпания Bulgaria Air. (За туристите от Варна: полет за София в 05:00-05:55 ч.)
Пристигане на летището в Амстердам.
Oтпътуване за Антверпен – диамантеният град. При възможност настаняване в хотелa Ibis Antwerpen Centrum 3* Кратка почивка. Пешеходна туристическа програма в старата част на града: Големият пазарен площад със сградата на кметството, църквата „Сейнт Джеймс“ с гроба на фламандския художник от епохата на барока – Петер Паул Рубенс, Катедралата „Дева Мария“, най-старата сграда в града – историческия средновековен замък „Хет Стийн“. Свободно време в Антверпен. Нощувка.

Ден 2: 18.08.2019 Антверпен - Брюж - Гент - Антверпен
Закуска. Отпътуване за Брюж, известен като „Северната Венеция“. Разходка в старата част на града – ще започнем от Бегинхоф, ще продължим към църквата „Дева Мария“, площад „Бург“с Базиликата на Светата Кръв и ще завършим на площад „Маркт”. Свободно време.
Около обяд пътешествието ни продължава към средновековната столица на Графство Фландрия – Гент. Старинният Гент е музей от Средните векове, град-пристанище. Крайбрежната му е пропита с духа на историята и поезията… За неговото величие и до днес свидетелстват архитектурните му шедьоври. Гент ненапразно носи прозвището“градът на изкуството”.
Връщане в Антверпен. Свободно време. Нощувка.

Ден 3: 19.08.2019 Брюксел
Закуска. Отпътуване за Брюксел.
По път посещение на Атомиума и Европа в Миниатюри.
Около обяд отпътуване и настаняване в хотела Ibis Brussels Erasme*** След обяд пешеходна разходка в централната част на града. Ще разгледаме Катедралата Св. Михаил и Гудула, Галерията „St. Hubert”, Гран Плас“ със сградите на гилдиите и Кметството, както и символа на града и страната „Манекен Пис”. Свободно време в Брюксел. Нощувка.

Ден 4: 20.08.2019 Люксембург и Динан (по желание)
Закуска. Екскурзия по желание срещу допълнително заплащане до Люксембург и Динан.
Отпътуване за Люксембург – наричан „Малката Швейцария“ и „градът – държава с голямо сърце“. В Люксембург ще разгледаме: останките от градската крепост, защитени от ЮНЕСКО, Цитаделата, посветена на “Свети Дух“, Монумента „Златната Дама”, Площадите “на армията“ и “Гийом II“ и др.
Отпътуване за Динан - перлата в короната на Белгия. Най-посещаваният град на Валония, в превод „Дивата долина”. Наричат го и Меката на джаза, тук се е родил изобретателят на саксофона - Адолф Сакс. В центъра на града се намира Нотр Дам, от едната страна се опира в скала, на която се намира и цитаделата. Динан е известен с абатската си бира – Leffe. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 5: 21.08.2019 Лейден и Делфт
Закуска. Отпътуване за Холандия - град Лейден, който ни очарова с уникалната си архитектура, благодарение на множеството архитектурни паметници от XIII-XVII в. Разходка в Стария град, където голяма част от сградите, датиращи от XVI и XVII в., са запазени непокътнати. Историческият център на Лейден се счита за втория най-голям в Холандия, изпреварен единствено от този в Амстердам. След обяд настаняване в хотел Best Western Plus Grand Winston Hotel 4*.
Разходка в Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Посещение на старата част на града: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар, посещение на фабрика за типичния синьо-бял порцелан, с който градът е световноизвестен. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Вечните шарки и цветови схеми на делфтския порцелан са устояли на времето и изменящите се вкусове на колекционерите. Свободно време. Нощувка.

Ден 6: 22.08.2019 Амстердам
Закуска. Отпътуване за Амстердам. Пълен туристически ден в Амстердам. По желание посещение на два от най известните музеи: Музеят на Ван Гог - най-голямата колекция в света от творби на великия художник. В музея има и много произведения на други импресионисти като Моне и Гоген (заявява се и се заплаща предварително от България). Другото ни предложение е Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари, а след обяд ще се разходим по каналите на Амстердам. По време на разходката с корабче, която трае 60 минути, ще чуете беседа и ще се насладите на града. Свободно време. Нощувка.

Ден 7: 23.08.2019 Полети до София и Варна
Закуска. Трансфер до летището и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч. Полет от София до Варна в 14:50 ч. Каца на летището във Варна в 15:40 ч.