Начало    ЕКСКУРЗИИ    Екскурзии с тръгване от Варна    Русия - древна и съвременна с полет от Варна 
Русия - древна и съвременна с полет от Варна
Маршрут: София/ Варна - Москва - Суздал - Владимир - Санкт Петербург - Москва - София/ Варна
Цена от:
3323 лв.
8 дни / 7 нощувки     Транспорт: Самолет
Дати:

20.09.2019 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
За Русия
Русия е най-голямата страна в света. Красивата природа на страната предлага много добри възможности за туризъм. Това важ...
Ранно записване до 31.05.2019
Програма
 
По-старото поколение българи още пази спомена за необятната съветска страна и от ежегодните екскурзии, които се организираха с т.нар. „влакове на дружбата” до Москва, тогавашния Ленинград и столиците на републиките, влизащи в състава на бившия СССР. Днес новите поколения българи сравнително по-рядко пътуват в тази посока, примамени от блясъка на страните от Западна Европа или познатите вече далечни екзотични дестинации. А Русия е истинска съкровищница, в която ревностно се пази изключително ценно историческо и културно богатство, както и традиции, наследени от вековете, които без съмнение ще впечатлят пътешествениците – ценители. В този смисъл сме подбрали програма за пътуване из руската страна, която обхваща не само известните в целия свят колоси Москва и Санкт Петербург, но и някои древни градове от т.нар. Златен пръстен – Золотое кольцо. Днес те се радват на огромен интерес от чуждестранните туристи, пристигащи тук от целия свят.

Предимствата в тази програма:
• Директни полети до Москва с удобно разписание
• Всички посещения включени в цената: обиколка на Москва, Санкт Петербург
• Посещение на Златния пръстен - истински средновековен музей под небето
• Посещение на Кремъл, Ермитажа, резиденция Коломенское, Петропавловската крепост, Петерхоф, Царское село
• Включени в цената входни билети
• Удобно пътуване в нощен влак първа класа (купе за двама) от Владимир до Санкт Петербург
• Комфортно пътуване с бърз влак САПСАН между Санкт Петербург и Москва
• Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
• Опитен водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
• Възможност за доплащане на пакет от вечери

Ден 1: София/ Варна - Москва
Полет от София/ Варна и кацане в Москва, лет. Шереметиево след обяд. Трансфер и настаняване в хотел "Delta" 4* или подобен. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 2: Сити тур на Москва и Кремъл
След закуска предстои 4-часова обзорна екскурзия в руската столица. Най-интересното от нея: култовата улица Тверская, Болшой театър, Червеният площад с великолепния събор Василий Блажени, изграден през ХVІ век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Белият дом – централата на руското правителство, Парка на победата, Московския държавен университет „М.Ломоносов”, възстановеният храм на Христос – Спасителя, символ на възраждащата се християнска Русия и др.
Свободно време за обяд.
Следва посещение на архитектурния комплекс Кремъл с Ивановския площад и знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана.
Свободно време за вечеря.
Нощувка.

Ден 3: МОСКВА - ТРЕТЯКОВСКАТА ГАЛЕРИЯ И РЕЗИДЕНЦИЯТА КОЛОМЕНСКОЕ
Закуска. Посещение на прочутата Третяковска галерия, създадена от руския търговец - меценат Павел Третяков през 1856 година. Днес тя съхранява най-значимите творби на руското изобразително изкуство- живопис, графика и скулптура. Тази уникална колекция съдържа произведения на знаменити руски творци като Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин.
Свободно време за обяд.
За този ден е предвидено и посещение на бившата резиденция на руските царе Коломенское, разположена на десния бряг на Москва река. През ХVІ – ХVІІІ век там са пребивавали и вземали важни решения за държавата руските владетели от този исторически период. Завръщане в хотела. Свободно време за вечеря.
Нощувка.

Ден 4: Златният пръстен (Москва – Владимир – Суздал - Москва)
След закуска започва обиколката на два от старинните руски градове по т.нар. Златен пръстен. Рано сутринта отпътуване за Суздал и обзорна екскурзия из града – резерват, основан през 1024 година, столица на самостоятелно княжество през ХІІІ – ХІV век. Градът е съхранил не само духа на старините, но е запазил и границите си от ХVІІІ век. Символът на Суздал е соколът с разперени крила, на главата със златна корона и кръст на върха. Характерни са жилищата от дърво и бял камък с градини и живописни огради. В Суздал ще влезете през Владимирската градска порта, ще посетите добре укрепения Суздалски Кремъл, построен през 1024 година, Рождественския събор, Алекасандровския и Ризоположенския манастир, ще видите Градския часовник, на който вместо числа има букви от старославянската азбука, и др.
Обядът в местен ресторант.
Отпътуване за град Владимир. Най-напред ще посетим намиращия се в околностите на града Боголюбовски женски манастир, където ще се запознаете с бита на неговите обитателки, ще видите запазената до наши дни „винтова” стълба, построена още по времето на княз Андрей Боголюбов, при управлението на който град Владимир достига небивал разцвет и слава. Именно той премества столицата на Русия от Киев във Владимир.
Следва обзорна екскурзия из старинния Владимир, основан през 990 година. Бил е столица на древната руска държава и съхранява уникални исторически и архитектурни паметници. В обиколката на града са включени посещения на величествения Дмитриевски събор, построен през 1197 година, наблюдателната площадка недалеч от храма, от която се открива великолепна панорамна гледка към река Клязма, Успенския събор, построен през 1158 година от характерния за региона бял камък. Тази голяма катедрала, станала световноизвестна с уникалните фрески на А.Рубльов и Д.Чернов, е била не само църква на княжеството Владимир, но и главен храм на цяла Русия! Програмата включва и Златната врата, която е служела за параден вход в столицата на древна Русия. Трансфер до ж.п. гарата и отпътуване с нощния влак "Волга" за Санкт Петербург (1 класа - купе за двама). Вечеря във влака и нощувка.

Ден 5: САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ЕРМИТАЖА
Сутринта пристигане в Санкт Петербург. Трансфер и закуска в хотел "Azimut" 3* или подобен.
При възможност настаняване в хотела. Следва обзорна екскурзия из града на Петър Велики. Акцентите при посещението: Невски проспект, Дворцовия площад, Адмиралтейството, Зимния дворец, Исакиевския събор, паметника на Петър Велики – бронзовият конник, река Нева и акостиралия край брега й крайцер Аврора, най –популярните водни канали и мостове в града. Посещение на Петропавловската крепост, откъдето започва обособяването на града като столица на Русия, и Петропавловския събор, където се намират 41 саркофага с тленните останки на руските царе и императори от Петър І насам.
След обяд ви предстои да посетите един от най-известните в света дворцови ансамбли, официалната резиденция и съкровищницата на Великата императрица Екатерина ІІ, най-големият музей в Русия, разположен на брега на река Нева на площ от над 128 хиляди кв.метра. Възниква през ХVІІІ век, в 1764 година, като частна колекция на руската императрица. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметници на световната култура. С него може да се сравняват единствено парижкият Лувър, нюйоркският Метрополитен и Британският музей в Лондон. Музеят разполага с 400 зали с обща дължина 22 километра и на човек ще му трябват 11 години, за да разгледа всичко.
Нощувка.

Ден 6: ПЕТЕРХОФ
След закуска посещение на дворцово-парковия ансамбъл Петерхоф, основан от царя обединител и първи император на Русия Петър I през 1710 г. Строителството му продължава д 1755 г. в стил барок с елементи на класицизъм, необарок и неоготика. Дворецът е част от културното наследство на Руската федерация и е включен в списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения го надминава. Основна свързваща сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата.
Нощувка.

Ден 7: САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ЦАРСКОЕ СЕЛО
Закуска. Този ден ще прекарате извън Санкт Петербург – сред разкошните паркове и дворцовия лукс на извъградската резиденция на Екатерина Велика – Царское село. Ще разгледате Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Завръщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

Ден 8: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – МОСКВА - СОФИЯ/ ВАРНА
Закуска. Трансфер до ж.п. гарата. Отпътуване с бързия влак Сапсан (места 2 класа). Посрещане в Москва. Свободно време и трансфер до летището за полет до София/ Варна.