Двете руски столици - Величието на Москва и Белите нощи в Санкт Петербург
Маршрут: Варна - Москва - Санкт Петербург - Бургас - Варна
Цена от:
2299 лв.
7 дни / 6 нощувки     Транспорт: Самолет
Дати:

10.06.2019 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
За Санкт Петербург
Ранни записвания до 31.01.2019
Програма
 
  • С ПОЛЕТ ВАРНА-МОСКВА И ВРЪЩАНЕ С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ- БУРГАС

1 ден - 10.06 - Понеделник - Москва
Излитане от летище Варна с директен полет до Москва-12.30
15.00 Пристигане на летище Внуково и посрещане от местен екскурзовод.
Обзорна екскурзия на Москва– по време на обиколката ще се насладите на прекрасната гледка от Воробьовите възвишения, красивите Московски булеварди, Московския университет - пример на Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума. Трансфер до хотела и настаняване.Нощувка.

2 ден - 11.06 - Вторник - Москва
Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела, отправяме се към метрото за екскурзията „Червеният площад“.
10 –11.00ч – пешеходна разходка в сърцето на Москва, под защитата на ЮНЕСКО. Невероятните стени и кули на Московския Кремъл, събора Свети Василий Блажений, великолепната сграда на ГУМ -един от най-красивите търговски комплекси в Москва. Казанската катедрала - първата църква, напълно възстановена в първоначалния си вид през постсъветския период, както и Мавзолея на Ленин и Сталин - гробницата на великите лидери.
11:00 -12:30 – Екскурзия в Московский Кремъл - сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Царската камбана може да се нарече най-голямата камбана в света, отлята за Успенския събор в Кремъл.
12:30-14:00 – Обиколка на оръжейната палата – музей- съкровищница, която съдържа уникална колекция от ценни оръжия, тясно свързани с историята на руската държава, събирана в продължение на векове на кралската династия на Русия.
16:00 - 17:00 Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

3 ден - 12.06 - Сряда - Москва
Закуска на бюфет. 9.00 Среща с ескурзовода в хотела. Транспортиране с метро до Третяковката галерия, където се намират творбите на иконописците от XII-XVII век- Теофан Грек, Андрей Рубльов, както и произведения на Брюлов, Крамской, Репин Суриков, Левитан, Шишкин, Васнецов, Врубел и Серов.
13.00 Обяд в ресторант „Тарас Булба“, където ще опитате традиционна украинска кухня.
15.00 –Разходка с корабче по Москва река на флотилията на Radisson Royal /около 2,5 часа с екскурзовод/.
17.30 Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

4 ден - 13.06 - Четвъртък - Москва-Санкт Петербург
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.
Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан“ в 09.40ч. Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара-около 13.30.
Посрещане от местен екскурзовод и обзорна обиколка на Санкт Петербург - Невский проспект, Дворцовият площад, панорама към Василиевския остров, Исакиевският площад, Разглеждане на Исакиевския събор най- големият православен храм на Санкт Петербург.Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Следва Събора Смолни, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът Аврора, Казанския събор, където се намира чудотворната икона на Божията майка.Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Нощувка.

5 ден - 14.06 - Петък - Санкт Петербург
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.
Екскурзия до Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжения от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър. Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк.
13.30-15.00 Връщане в хотела. Следобед - свободно време. Нощувка.

6 ден - 15.06 - Събота - Санкт Петербург
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела. Следва
Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Дворецът е обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.
Връщане обратно в хотела 12.30-14.00. Свободно време. Нощувка.

7 ден - 16.06 - Неделя - Санкт Петербург
Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.
Посещение на Ермитажа –градиозният зимен дворец на всеки Цар и Царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.
Около 14 часа-трансфер за летище. Полет в 18.05 –каца в Бургас 21.30. Трансфер за Варна.

  • Полетното разписание подлежи на препотвърждение

 Цена за ранни записвания до 31.01.20192299 лв.

Стандартна цена – 2350 лв.


Единична стая – на запитване/ доплащане 500 лв.към пакетната цена/

Дете на допълнително легло- на запитване

Хотели

На човек в двойна стая

Москва - Holiday Inn Moscow Lesnaya 4*или подобен http://holiday-inn-lesnaya.moscow-hotels.org/

Санкт Петербург -Гранд хотел Октябърская 4*или подобен  http://www.oktober-hotel.spb.ru/

 

2299 лв.