Начало    ЕКСКУРЗИИ    Самолетни екскурзии    Бразилия и Аржентина - Парадът на шампионите в Рио де Жанейро 
Бразилия и Аржентина - Парадът на шампионите в Рио де Жанейро
Маршрут: София - Рим - Рио де Жанейро - Игуасу - Буенос Айрес - София
Цена от:
5379 лв.
12 дни / 9 нощувки     Транспорт: Самолет
Дати:

08.03.2019 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
Ранни записвания до 20.12.2018 г.
Програма
 
1-ви ден: 08.03.’19 (Петък) – София – Рим – Рио де Жанейро
Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “Al Italia” в 19:05 ч. Каца в Рим в 20:00 ч. Излита за Рио де Жанейро в 21:45 ч. Каца в Рио де Жанейро в 06:00 ч. на 09.03.

2-ри ден: 09.03.’19 (Събота) – Рио де Жанейро
Посрещане от представители на партниращата агенция. Добре дошли в може би най-известния южноамерикански град – Рио де Жанейро! Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена).
По време на тура ще преминете през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Sugar Loaf).Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имате възможност да направите панорамни снимки на залива Гуанабара и да видите моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можете да видите плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладите на спиращи дъха панорамни гледки към града. Настаняване в 4-звезден хотел на брега на Атлантическия океан HOTEL PESTANA RIO ATLANTICA 4* или подобен. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
Възможност за посещение на Парада на шампионите – срещу допълнително заплащане
Това е едно невероятно изживяване, което се провежда всяка година по традиция. В Парада участват най-добрите 6 училища по самба. По време на този парад можете да се насладите на невероятния колорит, неописуемото усещане, което се създава от ритъма и извивките на самбата.

3-ти ден: 10.03.’19 (Неделя) – Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~6 часа, включен в пакетната цена), до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света! От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска гора в света, по склоновете на Корковадо. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата - изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята. Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка на плажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона - за тези, които желаят (входната такса не е включена ~ 24 BR).
Свободно време.
Нощувка в Рио де Жанейро.
  • Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу доп. заплащане).

4-ти ден: 11.03.’19 (Понеделник) – Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз.
  • Възможност за полудневна екскурзия във фавелите на Рио (срещу доп. заплащане)
Нощувка в Рио де Жанейро.

5-ти ден: 12.03.’19 (Вторник) – Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз..
  • Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане)
Нощувка в Рио де Жанейро.

6-ти ден: 13.03.’19 (Сряда) – Рио де Жанйеро - Игуасу
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу в 08:20 часа. Посрещане от агенцията партньор.
Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имате възможност да се насладите на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фантастично шоу. Трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*, Master rooms. Нощувка в Пуерто Игуасу.

7-ми ден: 14.03.’19 (Четвъртък) – Игуасу
Закуска.Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станете свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУса сред най-мащабните прирородни феномени. Намират се на границата между Аржентина (80%) и Бразилия (20 %). Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най-впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу, който е най-големият субтропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно.
  • По желание - “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка под водопадите(заплаща се допълнително).
Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай! Нощувка в Пуерто Игуасу.

8-ми ден: 15.03.’19 (Петък) – Игуасу – Буенос Айрес
Заксука. Свободно време за плаж и релакс край басейна. Трансфер до летище Игуасу за полет до Буенос Айрес в 16:35 ч. Каца в Аржентинската столица в 18:30 ч. Трансфер и настаняване в хотел Amerian Buenos Aires Park 4* или подобен,разположен в сърцето на града. Свободно време за почивка. Възможност за разходка до някои от най-значимите забележителности на Буенос Айрес, намиращи се на кратко пешеходно разстояние от хотела– театър Колон, кафе Тортони, Обелиска, Пласа де Майо. Наблизо се намира и търговския център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика.Нощувка в Буенос Айрес.

9-ти ден: 16.03.’18 (Събота) - Буенос Айрес
Закуска. Туристическа обиколка с местен екскурзовод на града – (включена в пакетната цена). Посещение на историческия комплекс Пласа де Майо, със забележителните сгради – сградата на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата,красивата историческа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематичните булеварди на града Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото.
Следва спирка пред Естадио Алберто Х. Армандо - стадионът е по-известен с прозвището си „Ла Бомбонера” (разглежда се отвън), където в най-популярния спортен клуб на Аржентина - „Бока Хуниорс”, е тренирала и футболната легенда Диего Марадона.
Обиколката продължава на север, към Авеню 9 юли (най-широката улица в света), за да видите известния Обелиск – символът на града.
Обиколката продължава с посещение на елегантните северни райони на града, като квартал Риколета, където френското архитектурно влияние предизвиква възхищение, предлагайки оживена картина. Преминаване през Експозиционния център, Юридическия факултет и Националния музей за изящни изкуства. Пристигане в Палермо, изобилие от стари аристократични жилища с изглед към парка – 2500 акра парк, един от най-обичаните в града. Посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивитев света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази красива сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги, с прекрасни зони.
Следва разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана – включена в цената.
Нощувка в Буенос Айрес.

10-ти ден: 17.03.’19 (Неделя) - Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителна екскурзия, по желание*:
  • Целодневна екскурзия Фиеста гауча шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.
20:30 ч. - * Вечеря + Танго шоу в “Cafe de los Angelitos”. Нощувка в Буенос Айрес.

11-ти ден: 18.03.’19 (Понеделник) – Буенос Айрес – София
Закуска. Свободно време. Трансфер до международното летище за полет с “Al Italia” до Рим в 13:55 ч.

12-ти ден: 19.03.’19 (Вторник)
Пристигане в Рим в 06:50 ч. Полет за София в 09:50 ч. Каца на терминал 2 в 12:50 часа.

Обща информация за хотелите по програмата
Хотел AMERIAN BUENOS AIRES PARK 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът се намира в сърцето на Буенос Айрес, само на 200 метра от популярната пешеходна улица Флорида и на 400 метра от най-новия административен район (барио) на града - Пуерто Мадеро; близо до площад Сан Мартин
В хотела има 152 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички удобства за приятен престой
На разположение на гостите в хотела са: американски а ла карт ресторант, традиционен пъб, зала за срещи, фитнес зала, сауна, безплатен Wi-Fi интернет
Хранене: закуска на шведска маса*** *** ***

Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия)
Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент
Master Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп.
Необходим е преходник за електрическата мрежа! Може да се вземе от рецепцията.
На разположение на гостите на хотела са: градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера, ресторант Doña María
Хранене: богата закуска на шведска маса

Хотел HOTEL PESTANA RIO ATLANTICA 4*, Рио де Жанейро
Хотелът е отличен избор за перфектно качество, обслужване и локация. Намира се в топ центъра на един от най-популярните световни курорти - Копакабана, само улица го дели от пешеходната алея и огромния прекрасен плаж на Копакабана. Предлага забележителна панорамна гледка към курорта, океана, хълма Захарната глава.
Разполага с обзаведени просторни стаи със съвременен интериор:
В стаите: всички стаи са комфортни и имат балкони, климатик, безплатен Wi-Fi интернет и плазмени телевизори.
Гледката от терасата на покрива на хотела, където се намират бара и басейна, е изумителна. Тук, с питие в ръка, можете да се насладите на фантастичен залез.
На разположение на гостите на хотела са още сауни и фитнес център.
Хранене: богата закуска на шведска маса
Допълнителна информация:
• Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!
• Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език
• За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации
• Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 10
• Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване

Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

Вид използвани транспортни средства по програмата:
• Самолет
• Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
• Ферибот (При допълнителната екскурзия до Монтевидео)