Начало    Актуални предложения    Магията на Родопите от Варна 
Магията на Родопите от Варна
Маршрут: Варна - Пловдив - Пампорово - Широка лъка -пещера Дяволското гърло - Ягодинска пещера - Кръстова гора - Бачковски м-р
Цена от:
175 лв.
3 дни / 2 нощувки     Транспорт: Автобус
Дати:

18.09.2020 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
За България
България – малка, но богата на цветове, хора, нрави, ритми, ухания, гледки - територията й се отличава с разнообразен р...
Програма
 
Престой: 3 дни/ 2 нощувки
ЦЕНА:: 175 лв.

1 ден ВАРНА -БУРГАС – ПАМПОРОВО
Отпътуване от гр. Варна за град Пловдив. Посещение на старата част на града. През 1956г. Стария град е обявен за архитектурно-исторически резерват. В тази част на града се намират много археологически обекти, музеи и галерии с ценни експонати, старинни сгради, действащи храмове с богата живописна и дърворезбена украса и църковна утвар, уютни кафенета и ресторанти, живописни калдъръмени улици. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Пампорово. Пристигане в Пампорово - Перлата на българските планински курорти. Разположен в сърцето на Родопите, в подножието на вр.Снежанка (1926 м.н.в.), основан през 1933г. Един от най-слънчевите, зимни курорти, който е известен с мекия си средиземноморски климат и е прекрасно място за Вашия уикенд. Настаняване в хотел ***. Свободно време за разходка и почивка. Вечеря. Нощувка.

2 ден ПАМПОРОВО – ШИРОКА ЛЪКА – ПЕЩЕРА „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО” – ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА – ПАМПОРОВО
Закуска. Отпътуване за живописното Триградско ждрело, третото по дължина в България. Там имате възможността да посетите пещeра „Дяволското гърло” и да видите най-високият подземен водопад на Балканския полуостров (42 м.) .Отпътуване за Ягодинската пещера , която се намира на 20 км южно от гр.Девин и е разположена но три етажа , от които само третият е достъпен за туристи .Изградена е 1100 метрова пътека. Входът и изходът към този етаж са изкуствено прокопани тунели . Отпътуване за село Широка лъка, обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи и Национално училище за фолклорни изкуства . Отпътуване за Пампорово.Вечеря. Нощувка.

3 ден ПАМПОРОВО – КРЪСТОВА ГОРА – БАЧКОВСКИ МАНАСТИР– СТАРА ЗАГОРА -БУРГАС- ВАРНА
Закуска. Отпътуване за Кръстова гора, известна като Родопския Йерусалим. Първият манастир, издигнат на това място (манастирът „Св.Троица”), е построен още през 1002 г. Една от легендите гласи, че самият император Константин и майка му Елена са донесли от Йерусалим парче от кръста, на който е разпнат Исус Христос. Отпътуване за гр. Асеновград , където ще посетим Рибната Църква . В нея се намира чудотворната икона на Света Богородица.Отпътуване за Бачковски манастир. Посещение на втория по големина манастир в България - Бачковски манастир „Успение Богородично“, основан през 1083 г. от византийския пълководец Григорий Бакуриани. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за град Варна . Пристигане в град Варна вечерта .