Начало    Актуални предложения    Цветен уикенд в Амстердам с полет от Варна 
Цветен уикенд в Амстердам с полет от Варна
Маршрут: Варна - Айндховен - Амстердам - Айндховен - Варна
Цена от:
1139 лв.
4 дни / 3 нощувки     Транспорт: Самолет
Дати:

07.05.2020 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
За Холандия
Кралство Нидерландия или само Холандия е малка, но много богата и развита страна в Западна Европа. Улиците на големите г...
промо цена за Деня на жената за записвания до 08.03 или до изчерпване на наличните места!
Програма
 
Ден 1: Варна- Айндховен - Амстердам
Отпътуване от летище Варна в 12.15ч. с авиокомпания „Уиз еър“; кацане в Айндховен в 14.15ч.
Трансфер летище-хотел. Настаняване.
Около 17.00ч. - Пешеходна обиколка на Амстердам /продължителност на пешеходния тур около 2 часа/ Класическа обиколка на Амстердам, обхващаща Централна гара, Борсата на Берлаже, Тунел "Ода на Амстердамските канали", Новата църква, Главните канали на Амстердам - Сингъл, Херенхрахт, Кайзерхрахт.

NB! Максимален брой за провеждане на пешеходния тур - 15 човека. От началото на 2020 год. общината в Амстердам въвежда ограничения за групи, които правят обиколка на града.
Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 2: Амстердам и градините Кьокенхоф
Закуска. По желание - Полудневна екскурзия - с екскурзовод на български език до Кьокенхоф - най-красивият пролетен парк в Холандия, който ще ви дари с незабравима разходка из обширните градини от уханни цветя. Посещението на парка се провежда със специален обществен транспорт, който пътува от Амстердам до летище Схипхол, а оттам с друг автобус до самия парк. По пътя се наблюдават удивителни цветни лехи от лалета, зюмбюли и нарциси. Продължителност на екскурзията около 6 часа.
Койкенхоф -най-мащабната цветна градина в света. Разположен между Амстердам и Хага, този парк отваря врати всяка пролет за период от около два месеца /средата на март – средата на май/, когато цъфтят множество нарциси, минзухари, зюмбюли, кукувиче грозде и разбира се – лалета! Всяка година 7 милиона грудки се засаждат на ръка, от които 4,5 млн. лалета в над 100 разновидности.В парка има и орхидеи, рози, лилии, гербери, хризантеми, люляк, азалии и над 250 000 растителни видове. Паркът се състои от най-разнообразни видове градини и градински стилове – английска градина, японска градина, натурална градина, историческа градина и т.н.
Следобед връщане към хотела - свободно време за разходка из Амстердам. Каналите на града са място, което не трябва да пропускате. Който желае, може да си избере от предлаганите разходки с корабче по река Амстел ... /приблизителна цена около 15-20,-евро//.

Ден 3: Амстердам и Зансе Сханс
Закуска. Свободен ден или по желание - полудневна екскурзия с екскурзовод на български език с влак до автентичния музей на открито „ Зансе Сханс“. Пътува се с обществен транспорт (около 20 минути). Това е мястото в Холандия, което многообразно показва холандския начин на живот през 17-18 век. Тук може да наблюдавате как се прави типичното холандско сабо – дървените обувки, които в миналото са се носели от селяните, работещи предимно на полето. Днес те са един от символите на Холандия. Ще наблюдавате и как се прави прочутият вкусен холандски кашкавал, и разбира се - ще видите много от известните мелници. Разходката из музея на открито включва посещение на мелница за производство на подправки и горчица, ателие за производство на типични холандски обувки (кломпен), мандра с магазин за кашкавал. Входната такса за мелниците на Зансе Сханс е вече 5 евро за възрастни, за деца от 4 до 17 години - 2,50 евро.
Отпътуване обратно за Амстердам.

Ден 4: Амстердам - Айдховен - Варна
Закуска. Към обяд трансфер хотел –летище
Айндховен . Полет от Летище Айндховен за Варна в 14.45ч -18.40ч.
  • Заб.: Програмата е предварителна и може да претърпи промени в поредността на дните.