Начало    ХОТЕЛИ    Ловен / Риболовен туризъм 
Ловен / Риболовен туризъм
 
Уважаеми ловци, много от Вас (особено български и руски ловци) вече са обикаляли с нас ловните полета на Бългярия в търсене на желаните трофеи, а на тези от Вас, с който предстои да се запознаем можем да гарантирам, че ловът Ви ще бъде перфектно организиран във всяко едно отношение и разбира се в съответствие с индивидуалните ловни желание на всеки един от Вас.


България е една от най-търсените ловни дестинации в Европа и е особено известна с лова на благороден елен. Не случайно България притежава 4 световни рекорда от благороден елен, като последния 273,60 точки CIC е все още ненадминат. Български са също и световния рекорд на дива котка – кожа оценен на 82,99 точки CIC. Също така до преди няколко години и световния рекорд от дива свиня 158,20 точки CIC беше отстрелян в България.


Лова в България се организира на изключително високо професионално ниво в Държавни и частни ловни стопанства. Ловните хижи са луксозни с всички удобства, квалифициран персонал и прекрасна храна.


Всеки ловец ще бъде посрещнат от мен на което и да е летище в България и придружаван по време на целия лов. В близост до летище София се намират няколко супер елитни частни и държавни ловни стопанства с много дивеч и с много добри трофейни качества. Преди или след лова могат да се организират посещение на забележителности или ако лова в по време на летния сезон – почивка по българското Черноморие.


В България може да се ловува на следните видове дивеч:
Благороден елен – 01.09 – 31.01 – трофеи от 7 до 15 кг и нагоре
Елен лопатар – 01.09 – 31.01 – трофеи от 3 до 5 кг и нагоре
Муфлон – целогодишно – трофеи от 70 до 95 см и нагоре
Сръндак – 01.05 – 30.10 – трофеи от 350 до 500 грама и нагоре
Глиган – целогодишно – трофеи от 18 до 27 см и нагоре
Дива коза – ловува се по специални разрешителни с предварителна заявка, като годишно държавата издава много малко лицензи
Пернат дивеч – фазан, яребица, дива патица, дива гъска, бекас, пъдпъдък и т.н.
Добре дошли на лов в България!
На слука!