Начало    ХОТЕЛИ    Голф туризъм 
Голф туризъм
В последните няколко години България се утвърди като сериозна голф дестинация. В страната функционират модерни голф игрища, проектирани от световноизвестни експерти. Те са разположени в няколко зони – 3 по Северното Черноморие, 3 в района около столицата, едно до планинския курорт Банско и едно до град Сливен.

За любителите на голфа, в покройнините на Каварна се развива прекрасна зона с голф игрища.
При нос Калиакра, имате възможност да играете голф на три от най-добрите дизайнерски голф игрища в Европа! - "Лайтхаус голф комплекс", "Блексирама" и "Тракийски скали", разположени в радиус от 6км. едно от друго и всяко от тях предлага смайващи гледки към Черно море.
  • Голф игрище "Тракийски скали"
Оградено от назъбени крайбрежни скали и безкрайната синева на Черно море, проектирано от легендата Гари Плеър, голф игрище с 18 дупки клас „Signature“ на Тракийски скали е едно от най-драматичните и вълнуващи голф игрища на земята.
"Никъде по света няма да намерите голф игрище като това." - казва самия Гари Плеър.
  • Голф игрище "Блексийрама"
Безкрайна морска гледка от 200 метра височина към великолепния и изключително разннобразен залив от нос Калиакра до нос Галата – това е "Блексийрама", първото проектирано голф игрище за шампионат – 18 дупки, пар 72, дължина – 6648 метра – и първият завършен проект на Гари Плейър в Източна Европа.
  • Голф игрище "Лайтхаус"
Иън Ууснам е не само един от най-добрите и опитни играчи на света, но също така е доказал и образцовия си дизайнерски талант върху редица нови голф игрища по света. Най-скорошният от тези проекти, съвместно с European Golf Design (EGD), е игрището Лайтхаус. То е и първият проект на голф шампиона в България.

С неповторимото си разположение, региона на Банско и Разлог, е едно от предпочитаните места за голф ваканции в България.
Районът на Банско и Разлог се отличава не само като ски-курортен център, но е трайна тенденцията в оформянето му като луксозна голф дестинация.
След откриването на първото голф игрище, районът се очертава като център за множество голф проекти, част от които са седем голф игрища: 3 в района на Разлог и Банско и 4 в землищата на съседните села – Горно и Долно Драглище, Добърско и Годлево.
  • „Пирин Голф и Холидейс Клуб” край Банско се разпростира върху площ от 900 декара, игралната дължина е 6210м, трасето е с 18 дупки.
  • „Пирин голф и кънтри Клуб”, разположен в местността „Бетоловото” на около 1100 декара площ. Към момента това е най-голямото и по рода си игрище от планински тип в България и продължава да се разширява.
  • „Kulinoto Ski & Golf” - в близост до град Разлог. (Проект за 240 млн. лв. инвестиции).

До завършването на окончателната версия на страницата и добавянето на пълна информация и цени, моля при запитвания свържете се с нас на посочените контакти!
Вид туризъм:   Изберете курорт:   Брой звезди:   Име на хотел (на латиница):
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Разлог

 
Правец

 
Каварна

хотелска част и самостоятелни вили
Разлог

 
Каварна

 
Рогачево