Начало    ПРАЗНИЦИ    Нова Година от ВАРНА    Нова година в Истанбул 
Нова година в Истанбул
Цена от:
415 лв.
4 дни / 3 нощувки     Транспорт: Автобус
Дати:

30.12.2020 г.
Или се обадете по
телефона на 052 691 125
За Турция
Турция е държава, разположена между Азия и Европа. Голяма част от нейната територия /над 97%/ се намира в Азия, докато о...
РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК
Програма
 
1 ден, 30 декември:
Истанбул + Вселенска Патриаршия + Свети Стефан + Рибен ресторант
05.00 Тръгване от Добрич; 06.00 Тръгване от Варна; 08.30 Тръгване от Бургас.
Редовни почивки по пътя. Навлизане в Истанбул.
Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг.
Цена: включено.
15:00-16:30 Посещение на Българската църква „Св. Стефан“ и Вселенската Патриаршия.
Българската църква „Св. Стефан“ - една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.
Посещение на Вселенската Патриаршия с църквата Св. Георги Победоносец, съхранила парче от колоната, на която е бичуван Исус Христос, чудотворната икона на Св. Богородица Паммакаристос – Всеблажена, мощите на Св. Йоан Златоуст, Св. Григорий Богослов и Св. Великомъченица Евфимия Всехвална.
Цена: включено.
Продължаване към центъра на града.
Около 17.30ч. - Настаняване в избрания хотел.
19:45 Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт, хляб, вода, музика и прекрасен изглед към Босфора)

2 ден, 31 декември:
„Нова среща с Босфора” + Дворец „Долмабахче“ + Новогодишно парти
07.00-09.30 Закуска в хотела.
10.00-12.30 „Нова среща с Босфора, Кулата на девицата и Златния Рог” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси)
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, двореца Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богатата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, а султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди.
Навлизане в залива Златния рог. Плаване покрай най-богатите квартали на Истанбул през 18 и 19 в. Фенер, Балата, Айвансарай разкриват своите тайни. Възможност за снимки на българската църква „Свети Стефан“ от морето. Връщане на сушата.
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус, наем самостоятелен кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод.
13.00-15.00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 25 евро на човек – трансфер, входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език.
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза, цената за двете мероприятия е 25 евро)
Възможност за самостоятелно посещение на Египетския пазар, Капалъ Чаршъ и други.
Връщане в хотелите. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ.

20.00 Трансфер към пристанището с автобус.
20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ “ERDEMTUR” ПО БОСФОРА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци. https://www.erdemtur.net
Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!
02.00 Трансфер до хотелите

За хотел Legacy Ottoman Hotel
20.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ПАНОРАМНИЯ РЕСТОРАНТ НА ХОТЕЛА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци.
Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!
Нощувка.

3 ден, 1 януари:
Църквата на първото число + „Румели Хисар и дворец Кючюксу“
Закуска в хотела.
10.00-12.00 Посещение на църквата „Дева Мария”, известна като Църквата на първото число. Всяко първо число на месеца стотици поклонници се стичат в посветения на Богородица храм. С ключетата, които си купуват на входа, вярващите „ритуално” отключват иконите, за да могат техните молитви и желания да се приемат от светците и пренесат към небесата. Други, чиито желания са се сбъднали, черпят чакащите със сладки, както повелява традицията…
Цена: включено в екскурзията
12.30-16.00 „Целувката на два континента – Румели и Анадолу Хисар”.
В най-тясното си място Босфорът е широк едва 650м. Там континентите Европа и Азия се доближават най-близо един друг, като че ли неустоимо привлечени един към друг. Една целувка, която е толкова близо и в същото време толкова далече...

Екскурзията започва с преминаване от първия построен мост над Босфора към азиатския бряг. Продължаване през историческите азиатски квартали на Босфора Бейлярбей, Ченгелкьой, Кандили към най-тясната част на Босфора и квартала Анадолухисар.
Посещение на султанския дворец Кючюксу - ловна резиденция на Султан Абдул Меджид I. Разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Свободно време за разходка около крепостта „Анадолу Хисар“ (Азиатската крепост), построена от султан Баязид Светкавицата. Със своите исторически морски вили и тесни улучки, кварталът и до днес е запазил своя чар и атмосфера от преди 100г.
Връщане в Европа по втория построен над Босфора мост „Мехмет Завоевателя“.
Посещение на най-голямата запазена крепост в Истанбул – „Румели Хисар“ (Европейската крепост). През 1452 г. по заповед на Султан Мехмед II е издигнато укрепление в най-тясната част на пролива. Четири месеца над 10 000 роби редят камък по камък, за да се отреже достъпа за помощ към византийски Константинопол... и скоро градът е превзет. От стражевите кули се откриват спиращи дъха гледки към Босфора.
Екскурзията завършва с преминаване през Европейските исторически квартали Бебек, Арнавуткьой, Ортакьой, Бешикташ, Кабаташ, Топхане.
Цена: 20 евро на човек - транспорт по целия маршрут, входни такси за ловния дворец Кючуксу и крепостта Румели Хисар, лицензиран екскурзовод.
18.45-22.30 НОЩНА ЕКСКУРЗИЯ „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”
Преминаване от Европа в Азия с междуконтиненталното метро Мармарай. Само за няколко минути ще се прекоси Босфора с метро по един от най-новите мегапроекти в Истанбул – тунела Мармарай. Излизане на азиатския квартал Юскюдар, където се намира джамията на Михримах – единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни. Разглеждане на джамията отвън. Продължаване с автобус покрай азиатския бряг и Кулата на девицата. Продължаване за луксозния квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени ефекти, ресторанти и кафенета.
Около 22.30 тръгване към хотела с автобус и преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.
Цена: 15 евро на човек – билет междуконтинентално метро Мармарай, транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване

4 ден, 2 януари - събота:
Закуска в хотела. 09.30 Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса.
10.00-12.30 Посещение на мол „FORUM ISTANBUL”, в който се намира аквариум Sea Life (Sea Life Akvaryum).
12.30 Тръгване за Къркларели (Лозенград).
15.30-16.30 Посещение на търговски център МИГРОС
16.30-17.45 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Ø семейството му.
 
възрастен в двойна / тройна стая
единична стая
дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая
дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел Glorious,Sorisso,
Istanbul Trendили подобен
+ Кораб по Босфора
435 лв.
525 лв.
165 лв.
255 лв.
Хотел River,
Marinezили подобен
+ Кораб по Босфора
415 лв.
495 лв.
165 лв.
245 лв.
Хотел Legacy Ottoman – 5 звезди www.legacyottomanhotel.com
+ Гала вечеря в ресторанта на хотела или Кораб по Босфора
 
 
 
 
Стандартна стая с изглед към града
520 лв.
655 лв.
170 лв.
300 лв.
Стандартна стая с изглед към Босфора
800 лв.
1140 лв.
170 лв.
445 лв.
Junior corner suit с изглед към града
800 лв.
-
170 лв.
445 лв.
 
Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете
посоки.
При ползване на собствен транспорт:приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията